Fam. Bouwmeester, Rouveen

V.O.F. Bouwmeester, een echt familiebedrijf zoals velen die kennen. Generatie op generatie groeit het bedrijf  door. Zo ook bij de familie Bouwmeester. Het melkvee groeide letterlijk het achterhuis uit. Waar Arend Bouwmeester(55) vanaf ongeveer zijn 22ste jaar al in maatschap zat met zijn ouders en een voorliefde had voor de varkenshouderij, die in het verleden al flink is uitgebreid. Molk hij ongeveer 3 jaar terug nog maximaal 50 koeien “op de grup”. Nu runt hij het gemengde bedrijf, veehouderij, varkenshouderij en akkerbouw, samen met zijn 3 zonen, Arnoud (31), Kasper (29) en Simon (21). Waar zijn oudste zoon Arnoud nu de voorliefde en verantwoordelijkheid heeft over de varkenshouderij met +325 zeugen en als ZZP-er werkt, zijn het Kasper en Simon, ook als ZZP-ers werkzaam, die zich met name bezig houden met de veehouderij en loonwerk.

Het groeiende bedrijf en de samenwerking met zijn 3 ambitieuze hardwerkende zonen eist meer ruimte voor mogelijkheden. Daarom is gekozen voor een nieuwe traditionele ligboxenstal met een 3+0 indeling, 2×12 zij-aan-zij melkstal met plaats voor 130 melkkoeien met luchtwasser op de nieuwe locatie, aan de koezenkooiweg, vlak achter het bestaande bedrijf. Om zo in de toekomst een scheiding te kunnen maken tussen de veehouderij en varkenshouderij. Arend richt zich tegenwoordig meer op bestuurstaken als AB-lid (algemeen bestuurslid) bij het Waterschap, Provinciaal bestuurslid LTO-Overijssel om zo de verantwoordelijkheid beetje bij beetje uit handen te geven.

Na lang duw en trek werk is het dan eindelijk gelukt, 10 jaar nadat de eerste ideeën op tafel kwamen staat hij er dan eindelijk, de nieuwe ligboxenstal gebouwd door Aannemingsbedrijf Tibben. Tijdens deze langdurige strijd en oriëntatie tocht kwamen de heren Bouwmeester, Wijsman bouw- en tekenadvies tegen op een open dag in de regio Olst/Wijhe. Waarbij het aanbod Stalconcept totaal hen erg aansprak en de begeleiding van Wijsman ervoor zou zorgen dat er geen actuele mogelijkheden/zaken over het hoofd zouden worden gezien in de bouw van deze ligboxenstal. Daar waar Wijsman de V.O.F. Bouwmeester voort hielp wist Wijsman zichzelf te versterken door de oudste dochter Hermien Crediet-Bouwmeester(27) met haar HBO Bouwkunde opleiding en agrarische achtergrond als adviseur aan te nemen.  Zij zal de belangen van Wijsman in het oosten van Nederland behartigen.

In de afgelopen jaren heeft de V.O.F. Bouwmeester niet stil gezeten, naast werken op verschillende bedrijven werden er bedrijven bezichtigd. Zo waren de positieve ervaringen in andermans GEA-melkstal en de goede verhalen de doorslag om te kiezen voor Bosma melktechnieken met daarbij een Mueller melktank met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Cowhouse stalinrichting paste goed in het Stalconcept totaal waarbij het koe comfort centraal staat. Naast deze belangrijke factoren heeft de V.O.F. Bouwmeester gekozen voor een Wijsman-voorkoeler, warmteterugwinning en LED-verlichting om energiezuinig te werken.

Naar de toekomst toe heeft de V.O.F. Bouwmeester als doel gestaag doorgroeien, zodat het 2de deel van de ligboxenstal gebouwd kan worden om er een tweemans bedrijf van te maken. Daarnaast blijft optimaliseren van belang.