Fa. Seuntiëns, Knegsel

Familie Seuntiëns bouwden een Italiaanse stal voor 250 koeien waarin welzijn en duurzaamheid hand in hand gaan.

De oude stal voldeed niet meer aan de huidige welzijnsnormen, daarom startte de familie Seuntiëns halverwege 2011 met de bouw van een moderne, nieuwe stal. Geïnspireerd door het Italiaanse stalconcept is deze stal naar eigen inzicht ontworpen. Kenmerkend is dat er veel lucht, licht en ruimte gecreëerd is. In combinatie met de transparante windgordijnen zorgt dit voor een bijzondere beleving in de stal. In het voorjaar van 2012 werd de bouw afgerond.

Enkele kenmerken:

– Gezien het open karakter van de stal is deze geheel vorstvrij

– Mestkelders met een dichte Patent Comfort sleuvenvloer, gerealiseerd om in de toekomst mestraffinage te kunnen toepassen

– Mestschuif met afstortroosters en afstortkleppen

– Silo-melktank + RVS buizen voorkoeler

– 2x80w hoogfrequent tl-verlichting

– Windgordijnen met weerstation en antraciet-transparant doek

– Zonneboiler gekoppeld met warmteterugwinning en gasboiler